mandag 17. februar 2014

Tålmodighet og glede

Regnet siler ned i Trøndelag i dag. Jeg er noe støl etter i går, og regner med han som dro på jobb for mange timer siden også kjenner det på kroppen i dag. Et par fingre med sår etter sag og hammer må man regne med etter en lang dag med gulvlegging.
Da jeg dro opp i huset hadde Kjell Amund allerede gjort ferdig 2 av 4 soverom. Jeg hjalp han med de siste, og Nordbohus hadde beregnet så bra at walk in colset også fikk samme laminat! 
God hjelp fikk vi også av foreldrene til Kjell Amund. Kåre hjalp til med opprydding utendørs, og Anita, så grei som hun er, lagde fiskesuppe til oss alle. 

Laminatgulv er ingen sak å få til selv. Du trenger bare noen kiler, en hammer, en youtubevideo fra Sinnasnekkeren, en håndsag, en stikksag og en god dose tålmodighet. 

1. Kilene brukte vi for å unngå for store glipper inn mot veggene. Vi måtte passe på at avstanden mellom laminat og vegg ikke overskrider størrelsen på listene. Gulvet må også ha mulighet til å bevege seg i etterkant.

2. Hammeren og en bit treplanke brukte vi for å forsiktig kakke på plass platene i sporet. I utgangspunktet skal ikke dette være nødvendig, da lamiaten hadde et "klikksystem". Derimot fikk vi mindre glipper mellom gulvplatene ved å gjøre det slik.

3. Youtubevideo fra Sinnasnekkeren er ikke en dom idè da ingen av oss var spesielt drevne i å legge laminat. Skal du legge gulv, anbefaler jeg deg å se den HER først!

4. Håndsag og stikksag ble brukt til å tilpasse platene. 

5. Tålmodigheten, (kanskje den viktigste av alle punktene) ble testet da siste rad av gulvet skulle legges. Her måtte vi kappe til hver en plate, og klø oss i hodet noen ganger før det sa "klikk" og gulvet satt som det skulle.


Vi glemte å ta bilde av gjesterommet i 2. etg., men her er resten av soverommene med ferdiglagt laminat!


Det gjenstår både listing og vasking, men det begynner å nå en ende.


Soverommet i 1. etg. ligner mer et hotellrom enn et soverom. Luksus å få eget bad og garderobe bare knappe meterne fra sengekanten! 


Vår jobb er gjort, og det er en deilig følelse vi sitter igjen med. Til tross for mange timers arbeid i går, er vi enda et steg nærmere starten på innflyttingen. 
Vi hadde også trivelig besøk av nye naboer i går, som var innom å hilste på.


Skjenken som ble ferdig på fredag, har tatt plass på soverommet i 1. etg. Snekkerne skal nemlig legge resten av gulvet denne uka.

En sliten, men fornøyd hobbysnekker etter endt arbeidsøkt i går. Jeg er bra heldig som har en mann som jobber timer på timer og likevel alltid har et smil på lur! Humør skulle sikkert stått som øverste punkt på listen ovenfor, men jeg er blitt bortskjemt med godt humør og mye glede i livet mitt! 


Hva syns dere om gulvet?

Hilsen Kjell Amund og Beate1 kommentar:

  1. Synes gulvet er veldig fint, mye "liv" i det. :-)
    Har selv nettopp pusset opp barndomshjemmet til mannen og vet at det er mye arbeid selv om man leier inn folk til å gjøre mye. Har ikke bygd nytt, men det var som å bygge nytt da alt ble revet innvendig og bare skallet var igjen ��
    Stå på dere, det blir så bra når dere er ferdig.
    Bente

    SvarSlett