mandag 26. mai 2014

Uteområdet

Til å ha bodd i Leklemsåsen i snart bare tre måneder, er det rart å tenke på hvor mye vi faktisk har fått gjort. Huset og garasjen er nesten ferdig malt, flere blomsterbed er på plass, og vi har fått oss et flott inngangsparti. Flere prosjekter er allerede i gang! I løpet av uken får vi påfyll med masse og matjord. Deler av uteområdet blir gressplen, mens en del berg er blitt gravd frem og vasket av ila. helgen. Bergknausene skal brukes til fremtidige steinbed. Slik som Heidi har gjort på bildet under. Der jorda er karvet opp, går det nå et drøss av fugler og ser etter småkryp. 


Inngangspartiet er som allerede nevnt ferdig med en ekte hjemmesnekret platting. Det samme har vi også tenkt å gjøre på fremsiden av huset. Kreativ som Kjell-Amund er, kom han også med en idé om å mure opp et bed langs plattingen. Maxbo har gjort noe lignende, men her med stein der vi skal ha plattingen vår. Når tegningene er ferdig skissert, kan vi legge dem ut her på bloggen om det er ønskelig?


Det er hav av bilder og inspirasjon på det glade internett. Min (Beate) sin personlige inspirasjon kommer i hovedsak fra Kristin og Mats-Erik sin husblogg. De har fått det utrolig fint på sitt uteområde! Hiviktigste er derimot å lage noe personlig, som står til personlige behov og ønsker. Plattingen vår kommer forhåpentligvis opp i løpet av sommeren! 

Krydderplantene som spirer og gror i vinduskarmen må snart få komme ut i sommervarmen. De blir enten plantet i krydderkassene ala på bildet nedenfor, eller i større og mindre krukker. Da vi har lite erfaring med planting og hageliv generelt, og da er det bare å prøve seg fram!


Hilsen Kjell-Amund og Beate

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar