tirsdag 20. mai 2014

Forsommer

 Ute kvitrer fuglene, solen skinner og det er nærme tyve grader ute. Inne sitter jeg med bare føtter og nyter at det endelig nærmer seg sommer. Nå er det over to måneder siden vi flyttet inn i Leklemsåsen, og vi stortrives virkelig! 17. mai ble feiret med familie hos oss, med et skikkelig gilde! Kaker og mat for en hel hær ble servert, og solen skinte på slutten av dagen.
For nå er endelig sommeren snart her, og vi gleder oss til å holde på med prosjekter ute i sommer. Vi er allerede begynt. Sist onsdag dro vi til Byggern og handlet materialet. Da vi kom hjem satte vi oss i full sving. Vi bestemte oss nemlig for å bygge platting i inngangspartiet, og nedenfor kan du se resultatet. Det ble dessverre ikke tatt bilder underveis i prosessen, men vi brukte hele ettermiddagen og kvelden på å komme så langt som mulig. De siste bordene ble kappet til og lagt nå på fredag.


Ikke bare ute spirer og gror det, men også inne. Basilikum, oregano, tomatplanter, gressløk og jordbær spirer og gror i vinduskarmene. Alle har et ønsket om å komme seg så fort som mulig ut i sola. Planen er å enten snekre eller finne en fin trekasse vi kan bruke til urtene. 
Det grønne spriter opp en ellers hvit vinduskarm. Vi er allerede blitt som to gamle ektepar som passer på hverandre, slik at vi husker å vanne alle blomstene til rett tid etc. Ikke nok med det, noen ganger tar vi oss i å snakke med de. Som dere ser er mulighetene mange når det kommer til å dyrke egne urter, krydder og grønnsaker. 


Nå venter vi bare på at Troll entreprenør skal gjøre seg ferdig på tomta. I mellomtiden vasker vi berg rundt om kring, som skal bli fremtidige blomsterbed. Sommeren er en herlig tid!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar