søndag 1. juni 2014

Barna flytter ut!

For det er de nemlig blitt, barna mine. Et nært og kjært forhold, og jeg sitter i skrivende stund og bekymrer meg for om de kommer til å tåle nattens kulde eller ei. Oreganoen, basilikumen, tomatplantene og jordbærplantene har fått plass i ny kasse og krukker. Tomatplantene har begynt å blomstre, og var blitt så store at røttene stakk opp fra jorden i pottene.Det vil si, noen av de minste tomatplantene står fortsatt plassert i et av de store vinduene i spisestuen. 
Resten har jeg i dag plantet om, og Kjell Amund har laget en flott krydderkasse!


Det var en helt fantastisk lukt av krydderkassen, da vi flyttet den til innhuket utenfor terrassedøren. Vi blandet kugjødseljord og blomsterjord i både krukkene og i krydderkassen. I bunnen av kassen ble det boret masse små hull, slik at regnet har en plass å renne gjennom.


I dag er har det også dukket opp to nytilkomne urter, mynte og rosmarin! Vi tok oss en tur til Hageland på Stiklestad i formiddag. De har så mye fint, og solen skinte så godt i ansiktet. Resultatet ble at vi måtte ha med oss noen ekstra planter.
Denne flotte krukken har vi fått av foreldrene til Kjell Amund. Noen fine hageblomstre fikk pryde denne, og er plassert i inngangspartiet.


Hos oss står det både fotballsko, tursko og drikkeflasker mellom blomsterpottene. Sjarmen er å vise at både inne - og uteplassen blir tatt i bruk. Støvdottene får bare flyge mellom ytterdøren og stuen. Det varme været skal nytes, og støvsugeren kan få hvile noen dager. Det viktigste er å nyte livet slik det er her og nå. Planting og hagearbeid ga i dag en indre ro. Det fikk meg til å tenke at vi enda ikke har blitt kjent med alle hjørner av huset, at vi mangler mye på veggene inne og det er fortsatt et salig kaos av esker på "loftet" vårt. For ikke å snakke om skittentøyskurven som vokser på vaskerommet. Å bo seg inn i et hus er en prosess. Ta vare på de gode stundene, det er det aller viktigste. Bilder, pyntegjenstander og nye møbler vil alltids komme i hus. Å lytte til fuglekvitter, vanne blomster, lage en pizza sammen, eller gå en fjelltur og puste inn frisk fjellluft er mye viktigere for oss. 


Dere må derimot ikke misforstå, for vi er begge veldig takknemlige for det flotte huset vi så lenge har ventet på! God helg videre alle dere lesere, vi er veldig takknemlige for at alle dere leser bloggen vår! Hvis dere har noen spørsmål, eller ønsker bilder av noe spesielt ift. huset er det bare å ta kontakt med oss!
Hilsen Kjell Amund og Beate

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar