mandag 26. august 2013

Fra gammel til nytt

På begynnelsen av 1900-tallet, gikk Petter Halvdan Prestmo på Møbelsnekkerskole i Trondheim. Han kom fra Verdal, og var bestefaren til Kåre Prestmo (pappa til Kjell Amund). Han har bla. laget stolene på bildet nedenfor, i ca. 1913-1914.
I nyere tid har stolene blitt plassert i forskjellige hjem på Verdal, men da vi begynte å lete litt, fant vi 6 stoler til sammen. Vi er svært takknemlige for de som har vært villig til å gi fra seg sine stoler!

Vi bestemte oss for at stolene skulle pusses opp, og brukes i spisestuen når den er ferdig. Da stolene var både slitne og hadde forskjellige farger, måtte det gjøres noen grep. Derfor har vi brukt helga på å gjøre noe gammelt til noe nytt!Slik så stolene ut før vi startet

LØRDAG 24.08.13
Først vasket vi stolene med Kraftvask fra Jotun, for deretter å spyle av de med vanlig vann.


Her sprayer Kåre stolene med KraftvaskVi var veldig heldige med været i helga! Derfor tok det kort tid fra stolene var vasket til de var tørre igjen, og vi kunne starte med pussearbeidet.


Etter en stund med pussing for hånd, fant vi ut at det var mer effektivt å ta elektronikken i bruk!


Se hva vi fant mens vi pusset! Her er signatur av Petter Prestmo, fra da stolene ble laget. Dette prøvde vi å bevare så godt vi kunne.To av stolene måtte ha nye stolseter, noe Kjell Amund fikset med ei hobbyplate, høvling og litt lim!Da stolene var ferdig pusset og reparert, vasket vi de for å få vekk smuss og støv fra pussingen.
Vi rakk også å grunne alle seks stolene før kvelden kom.

SØNDAG 25.08.13

Vi startet tidlig søndag morgen, og begynte på selve malingen. Etter første strøk var kommet på alle stolene, tok vi oss en velfortjent pause.Verdens snilleste svigermor (Kjellis mamma), hadde nemlig stekt vafler og kokt kaffe til oss! Vi føler oss som verdens heldigste, som har så snille mennesker rundt oss hele tiden!Da stolene hadde fått to strøk, gikk jeg over detaljene på stolene med denne flytende gullbronse. Dette skulle vise seg å være arbeid for en med stødig hånd (altså ikke meg). Resultatet ble derimot ikke verst!


Slik ble resultatet!


Her er alle stolene samlet


Slitne, men fornøyde husbyggere!

 Hilsen fra Beate og Kjellis
3 kommentarer:

 1. Dæm vart jo kjæmpe fin :-)
  -Anette-

  SvarSlett
 2. Så utrolig morro!! Flinke dere er=) -marianne-

  SvarSlett
 3. Anette: Tusen takk! :) Vi la mye kjærlighet i jobben!

  Marianne: Tusen takk for skryt! Utrolig morsomt å holde på med mens en venter på at huset skal komme opp! :)

  SvarSlett